Sziráki Művek ---> Euronovex Kft

Hihetetlen de igaz olvasói levél érkezett a postaládámba.
---------------------------------------

Kedves Blogolvasók!

Az hogy Ferzol havonta hosszabbít szerződést, vagy hogy az Aranyablaknál fizetős a WC használat azon már senki nem lepődik meg a Magyar banánköztársaság álláskínálatában. Itthon tényleg csak ilyen gyökér cégek vannak, aki normális munkahelyet akar az tényleg jobban jár hogyha elhúz külföldre!Persze ne kelet felé...

Szóval hol volt, hol nem volt, volt egyszer és létezik nemegyszer, nemkétszer egy cég Magyarország szívében Újszilváson. Jelenlegi nevén Euronovex Kft -nek hívják de nemegy, nemkettő hanem sok neve volt már.
Csak amíg magánszemély nem jelenthet csődöt és örökkön örökké üldözik tartozásáért addig a cégek nyugodtan jelenthetnek csődöt, majd az egészet ugyanúgy, ugyanott újrakezdhetik mintha mi sem történt volna csak az adósság huss elszállt, cég másnéven meg megmarad.

A cég alapötletét Sziráki Károly álmodta meg de mint a legtöbb kisvállalkozó a gyorsan de biztosan portfóliót választotta a meggazdagodásra.  Feketemunkások, sorozatos szabálytalanságok miatt aztán belebukott a dolgaiba, megbukott és adócsalások stb meg egyéb huncutságok miatt pár év börtönre is ítélték.
De hát mi az neki, akad sógor, koma jóbarát, máris újraindították a családi vállalkozást. Bencsik Tünde (felesége) ügyvezető igazgató, Euronovex Kft mint új név és már mehet is a vállalkozás tovább. :-)
Sziráki Karcsi meg ha papíron nem is, de a gyakorlatban ugyanúgy maradt a tulaj és uralkodó király a birodalmában.

Nade a pontos tevékenységük az adócsalás és a rabszolgatartáson kívül a hulladékgazdálkodás volt. Méghozzá a veszélyes hulladék gazdálkodás, ezenbelül főként a gumiabroncs újrahasznosítás.
Magyarország hulladék gumiabroncsainak majdnem a 100%-át az újszilvási cég vásárja fel még manapság is és igen sikeres vállalkozássá nőtte ki magát.
Ja tudjuk, az első milliókat ne kérdezze meg senki hogy honnan jött... hát az Euronovex Kft-nél ez kb úgy jött össze nekik hogy nemcsak gumiabroncsot hanem minden más veszélyes hulladékot is "felvásároltak", avagy akarom mondani papíron átvettek megsemmisítésre.
Pl sok városnak, intézménynek voltak gyógyszerkészítményei vész esetére. Sok botrány volt már itthon hogy itt-ott amott úgynevezett egyéni radiológiai biológiai vegyvédelmi csomagot találtak. Lásd alul a képen:
Vagy olvass egy nemis olyan régi hírt róla:
http://www.fmh.hu/belfoldi/20110323_vegyvedelemi_csomag





Attól függetlenül hogy a fenti hírben csak 4 kartont találtak, az is veszélyes hulladéknak minősül és meg kell semmisíteni. Ja hogy pl az Euronovex Kft alatt kb 4 teherautónyi is előfordulhat ilyen készítményből .. és mint tudjuk a gyógyszerek veszélyesek az ivóvízbázisra.  Pláne az antropin injekció meg ilyen dolgok amik az ilyenekben vannak. De az Euronovex Kft-nél a "megsemmisítés" szó szerintük egyenlő azzal hogy elássuk a föld alá aztán fölé fölépítjük a rezidenciánkat...
De ha még csak antropin vakcinákat helyetek volna el. Volt ott mindenféle katonai felszerelés, gázmaszkok, köpenyek, vegyszerek, hordók minden amit egyszerűen simán elástak a földbe. A gumihulladékról meg nem is beszélve...
Elektronikai eszközöket, mindent ami veszélyes hulladék mindent átvettek majd eltüntettek ha pontosan akarunk fogalmazni.
Az hogy pl töménytelen mennyiségű hordó, tele kitudja milyen anyagokkal pihennek a föld alatt érdekes mód még senkinek nem szúrt szemet.
A munkaügyi ellenőrök pedig gyakori vendégek, de gyorsan is távoznak egy kávé, meg kezükben látványosan ajándékkosarakkal!!! Ez a hely Magyarország kisvállalkozóinak a mintapéldája.
Ezt állítólag mindenki tudja a faluban. Még én is hallottam a szomszéd faluból hogy miket művelnek ott...
A polgármester természetesen szemet huny mindezek felett, hisz sokakat foglalkoztat, meg azért csurran-csöppen az önkormányzatnak is a haszonból. Ja hogy 100 év múlva meg lakhatatlan lesz Újszilvás? Az nem a mi gondunk lesz...
De a weboldalán jelenleg a cég felháborítóan pofátlanul azt hirdeti magáról :
"Fenttartható fejlődés: Euro-Novex Kft"
Az hogy ez orbitális hazugság bizonyítja hogy helyesírási hiba is van a kijelentésben. Ugye már itt bűzlik a cég, ennyire érdekli őket a fenntarthatóság hogy helyesen leírni sem tudják. 

De ha csak ezek lennének felróhatóak nekik még én is szemet hunynék felette. A probléma ott van hogy a Sziráki Karcsi (csúfnevén Kopasz) egy idegbeteg állat. A csókoska kisfőnökök szintén. Külön telepvezetője, akarom mondani rapszolgahajcsárja van, Vágány Péter.
Az ő dolga hogyha nincs bent a főgóré a Kopaszka akkor a Péterkéje alázza folyamatosan a dolgozókat.

Az Euronovex Kft dolgozóit szó szerint fizikai, lelki terrorban tartják!!

Fizikai mert a munkaidő mondjuk reggel hattól este 10-ig néha, vagy ameddig kész nem lesznek.  A Vágány gúnyosan mindenkinek beszólogat, megalázza az embereket és ha ostor nélkül is de kiabálja hogy gyorsabban, mintha élnétek! Persze ő is bármikor bárkit kirúghat.
Az Euronovex Kft-nél mindig van felvétel. Rutinos álláskeresők tudják hogy az a cég ahol mindig van felvétel az már sáros valahol. Ez a cég sem kivétel. Ember ezeket az embertelen körülményeket nem bírja sokáig.

Minden reggel 6-kor úgy kezdődik a munkanap hogy eligazítás. A telephely összes dolgozója (kivétel iroda) mint a tornasorban felsorakozik, eléjük áll a Sziráki Karcsi, valaki mindig kap valami leszidást majd kiosztja a feladatokat. Akkor derül ki hogy ki mit csinál. Csókoskák, sógorok, jókomák, nyalisok valami könnyű munkát kapnak, pl söprögetés vagy biztonsági őrködés...  a többiek meg mehetnek csákányozni vagy betonozni stb. Van neki kőműves brigádtól kezdve a szerelőkig mindenki.
Szóval ugye egy szép indítás, kiabálással, szidással. Volt akinek ilyenkor összetörte a telefonját mert azt hitte hogy rögzíteni akarja az eseményeket.
És ezt minden áldott reggel megtartják...aranyos míting ugye?
Mivelhogy a dolgozók megalázása, tönkretétele itt még nem ér véget.
A munkavédelmi szabályokra fittyet hány a cég. Féknélküli, életveszélyes kamionokkal hordják a gumit a telepre, ha esetleg lebukás van inkább kifizeti a büntit minthogy megjavítsa a gépjárművet. Ennek ellenére a kamionosoknak vagyis a gumibegyűjtőknek van a legjobb sora. Mert mikor úton vannak akkor csak telefonon tudnak velük anyázni....  de fizikai bántalmazásra nem kerülhet sor. Se védőfelszerelés, se tűzoltókészülék semmi.
Sőt egyszer tűz ütött ki nálluk, leégett pár gumiraktár, hír is lett belőle.  Volt tűzcsap, de csak kamutűzcsap volt. Oda volt téve ahová kell csak éppen bekötve nem volt a vízhálózatba.  Ebből már valahogy nem lett hír. Nem tom, a tűzoltók ilyenkor nem tesznek alapból feljelentést???
Fizikai bántalmazás? Nem hiszed? Menjél ki az Euronovex Kft-hez dolgozni. Mert bizony aki egy rossz szót mer szólni azt szó szerint pofánvágják. Felakarsz mondani, nem tetszik nekik amit mondasz? Puff neked és mehetsz. A munkatársaid meg nem láttak semmit mert nem akarnak repülni az utcára.
Itt vidéken semmi munkahely nincs. Illetve van a Sziráki művek meg társaik ahol mindig van felvétel. De én ezeket nem sorolom a munkahelyek közé. Csak mindig lesz aki rá van kényszerülve hogy ilyet elvállaljon, így mindig lesz aki csak ilyen feltételekkel ajánl munkát.
De mikor pl vegyszer fröccsen a szemedbe és nem enged el a telepvezető mert megtörtént ilyen akkor azért az már nagyon brutál. Illetve elenged, de úgy hogy "de vissza se gyere soha többet"!

De legalább bejelentik a dolgozót. Minő csoda, el se hiszem de tényleg így van. Bár végülis a hatóságok is azt nézik elsőnek hogy be van-e jelentve a dolgozó... ha be van tovább se mennek hogy pl működik-e a tűzcsap, illetve hány tonna veszélyes hulladék tetejére épült a csarnok...

Önkormányzat kussol mert konkrétan mindenki le van fizetve, dolgozó hiába tesz bejelentést, lefizetik őket, vagy el sem hiszik nekik ami ott történik.



De könyörgöm, mit kell tenni ahhoz hogy kimenjen egy független és lefizettethetetlen csapat akik talajmintákat vesznek és megmentik a környék vízbázisát??


Ui: jobban tudod, ott dolgozol stb, hozzáfűznivalód van?  Vagy esetleg infód van arról hogy a gumimaffiában milyen szerepet töltött be a Luthor-művek vagyis a Sziráki művek?  Írd meg névtelenül kommentben!

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörűség...! És mi van a saját tapasztalatokkal? Sikerült valami munkát találni, és most már hallgat mint... Vagy megpattant külországba?

    VálaszTörlés
  2. Dolgoztam náluk :D
    Fizetés nincsen vagyis részletekben hetente talán mx 10-20ezer forint, mert ugye nincsen pénz... hmm hmm, persze nyilvántartják a bértartozásokat, egy kis kockás füzetben...
    Munkaidő: Irodistáknak, és melósoknak egyaránt 6-17:30 vagy amíg kell. Reggeli eligazítás irodistáknak is a melósokkal együtt 6kor, megfejelve azzal, hogy előző nap napi jelentést kell írni, és ha ez kevesebb mint egy oldal, akkor közlik velük, hogy előző nap szart sem csináltak....
    Nyilvános megalázást, én nem Szirákitól, hanem a kedves élettársa testvérétől kaptam többször is. Velem normális volt az ürge.
    A cég úgy szar ahogy van, az egész telephely, koszos balesetveszélyes a cipőm minden este tele volt fémforgáccsal.
    Egy hónapot voltam náluk:
    A munkaügyes csaj nagyon kedves csak az idegei már cafatokban lógnak. A másik lányka egy igazi miss picsa fontoskodva tipeg ide-oda a 30 centis műsarkain, és mivel ő irodista ezért ő lenézheti a munkásokat, akiknek egyöntetű véleményük, hogy csak arra jó hogy egyszer...
    Én csak azt tudom mondani messziről kerüljétek el őket

    VálaszTörlés
  3. Igen, meg a háromszoros túlsúly a teherautókon, mivel egy bizonyos súly alatt nem lehet vissza menni a telephelyre, a munkaidő kezdete nem hat, hanem öt a sofőröknek, elmaradt fizetések, amiket később sem fizettek ki és van ahol a 700-800 ezret is elérte, a legtöbbször szeméttelepre küldött sofőrök és rakodók, akik egy nyavalyás oltást sem kaptak, a hétfőtől szombatig, de nem egyszer vasárnapra is kitalált fuvarok, nulla szabadság, Sziráki papa fegyverrel való fenyegetőzése, hogy épp mikor kit akart elásni az udvaron, a pofozkodása, a sok idióta, tudatlan irodista akiknek fogalmuk sincs a logisztika szó jelentéséről sem, akinek kedves az élete, nem megy oda dolgozni... Munkahelye ugyan lesz, meg szakadásig munkája, de fizetése biztosan nem....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól beszélsz, de sajnos mind a mai napig hirdetnek a szuperinfóban és mindig van valaki balek aki ezt beveszi nekik.
      Bár volt olyan új sofőr aki ki se ért a faluból de már kiszállt és közölte hogy vigye haza a kocsit aki akarja... :-) D

      Törlés
  4. A mai napig uzemel sajnos :(

    VálaszTörlés

Hozzáfűznél valamit? Jobban tudod? Írd meg regisztráció nélkül!